10.

Maksder seçici Kurul Tarihi
Maksder seçici ödül töreni

KATILIM FORMATI

1. Katılımcılar yarışmaya, yarisma.maksder.org.tr websitesi üzerinden katılacaklardır.

Katılımcılar websitesi üzerinden önce üye girişi yapacak ve kendileri ile iletişimi sağlayacak her türlü

gerekli kimlik bilgisi, adres, telefon, e-posta adresi vb. irtibat bilgilerini üye girişi bölümündeki format gireceklerdir.

Katılımcılar Aidiyetlik Formunu dolduracaklardır: Aidiyetlik formu, yarışmaya sundukları bütün çalışmaların kendilerine ait olduğunu ve üçüncü kişilerin tasarım üzerinde hak iddia etmeleri halinde,sorumluluğun tamamen başvuru sahiplerine ait olduğunu bildiren yazılı ve imzalı belgedir.

Katılımcılar aktif öğrenci olduğunu gösteren belgeyi veya mezuniyet tarihi gösteren belgeyi sisteme dijital olarak JPG formatına yükleyecektir.

2. Yarışmaya katılacak olanlar;

Proje yükleme arayüzüne ancak üye kaydını oluşturduktan sonra ulaşılabilir.

Proje yükleme arayüzünde doldurulması istenen metin alanları sırası ile aşağıdaki gibidir.

-Proje Adı

-Tasarlanma Amacı (350 karakter)

Bu kısımda tasarımın amacı, çözdüğü problem, getirdiği yenilik ve hedef kitlesi hakkında kısaca bilgi verilir. Proje raporunun özeti niteliğindedir.

-Ön Görülen Malzemeler (160 karakter)

Önerilen malzemelere ilişkin detaylı bilgiler ve seçilme sebepleri.

-Ön Görülen Üretim Yöntemleri (180 karakter)

Önerilen üretim yöntemleri.

-Proje Raporu (1800 karakter)

Projenin amaçlarını ve kullanım senaryosunu yazılı olarak anlatan, önerinin hangi noktada yenilik, katma değer yarattığını tanımlayan ve ürünün malzemeleri ile üretim yöntemlerini detaylı olarak açıklayan en fazla 1800 karakterden oluşan rapordur.

-Proje Görselleri:

Çözüm önerisi bütünleşik veya iki farklı tasarım da olsa tek bir başvuru olarak değerlendirilecektir.

Sunum paftalarında yer alması gereken içerik aşağıdaki gibidir.

1. Tasarımın genel ve teknik anlatımları(perspektifler, patlak perspektif, kesit ve detay dahil teknik çizimler olmalıdır)

2. Problem tanımı ve önerilen çözümler

3. Ürün kullanım senaryoları(ürün -kullanıcı-mekan ilişkileri)

Sunum Paftalarına ilişkin beklenen teknik şartlar

• Proje en fazla 5 adet pafta ile anlatılmalıdır.

• Her pafta A3 boyutunda olmalıdır (297mm x 420mm- yatay kullanım),

• Paftalar jpeg formatında hazırlanmalıdır.

• Paftalar 150(dpi) çözünürlükte hazırlanmalıdır.

• Her pafta en fazla 3 mb büyüklüğünde olmalıdır.

• Paftalar herhangi kimlik, isim bilgisi içermemelidir.

• Farklı boyut veya formatta yapılan yüklemeler sistem tarafından kabul edilmemektedir.

-Proje Tanıtım Filmi (İsteğe bağlı olarak hazırlanabilir.)

Projeyi anlatan film veya animasyonlar isteğe bağlı olarak yüklenebilir, teslimi zorunlu değildir.

Film, en fazla 50mb büyüklüğünde, mp4 formatında hazırlanmış ve bir dakikadan uzun olmamalıdır.

• Yüklenen proje görsellerinde ve metinlerde katılımcının kimliğini belirtecek bir ibare veya işaret bulunmamalıdır.

• Tasarım yapılan paftanın/ların alt kenarından 4cm. yukarıya çizilecek 1px kalınlıkta bir çizginin altına sırasıyla;

1. Tasarımın isim önerisi,

2. Tasarımın kategorisi (Giysi/Giyinme Odası Dolabı Organizasyonu Kategorisi veya Mutfak/Kiler Dolabı Organizasyonu Kategorisi),

3. Projenin amacı, konusu ve malzeme-üretim yöntemine dair kısa açıklama (250 karakter)

4. Pafta sayfa sayısı

• Katılımcılar yatay olarak hazırladıkları A3 paftaların sağ üst köşesine üç harf ve beş rakamdan oluşan bir rumuz yazacaklardır. Kullanılacak rumuzun katılımcının kişilik bilgisini (doğum tarihi, isim baş harfleri gibi) vermeyecek şekilde belirlenmesi gerekmektedir.

• Jüri, ihtiyaç halinde ilave doküman talep edebilir.

Üyelik kaydı aşamasının proje yükleme aşamasına bırakılmaması ve daha evvel yapılması tavsiye edilir.

Proje yüklemelerinin son gün ve son saatlere bırakılmaması, başvuruların sisteme doğru şekilde kaydolması için önem arz etmektedir. Projeler yüklendikten sonra yüklenen paftaların açılıp açılmadığı kontrol edilmelidir. Proje yüklemeleri 23 Ağustos 2019 Cuma günü gece saat 00:00’dan sonra kabul edilmeyecektir.

Üyelik kaydı ve proje yükleme ile ilgili yoğunluk sebebi ile son günlerde çıkabilecek problemlerden Genel Sekreterliğimiz sorumlu değildir. Başvurular yalnızca sistem üzerinden kabul edilecektir ve başvuru süresi uzatılmayacaktır.

design by ModPeople
YARIŞMAYA KATILAN TÜM KATILIMCILARIN